Felip VI es congela el sou i cobrarà aquest any 253.850 euros bruts com a rei d'Espanya. A més, el monarca tampoc elevarà l'assignació ni de la reina Letícia ni de la reina Sofia, mentre que la retribució que es va retirar a Joan Carles I aquesta primavera anirà destinada a altres àrees del pressupost, com la informàtica.

D'aquesta manera, la reina Letícia rebrà 139.610 euros i la reina Sofia cobrarà 114.240 euros. Així, la Casa del Rei no s'aplicarà la pujada salarial del 0,9% dels funcionaris, com va fer en anys anteriors.

L'altre membre de la Família Reial que tenia una retribució de l'Estat era Joan Carles però el seu fill li va retirar al març pels seus suposats comptes opacs a l'estranger, al mateix temps que renunciava a la seva herència.

El rei emèrit tenia prevista una remuneració de gairebé 200.000 euros durant el 2020, però va deixar de cobrar 161.034 euros que la Casa del Rei va destinar al seu fons de contingència. Els diners que hauria rebut Joan Carles I anirà destinat a altres partides de la institució, com les d'informàtica i modernització tecnològica.

Entre les partides que veuen incrementada la seva assignació, destaquen les destinades a equips informàtics davant l'interès de Felip VI a accelerar la transformació digital de la institució posada en marxa fa dos anys, segons les fonts. Ja el 2020, a causa de la pandèmia, es va establir com a prioritat la implantació del teletreball i es van proporcionar terminals portàtils i es van adaptar els sistemes amb noves aplicacions per a operar a distància.