El Ministeri de Defensa de la Xina ha advertit que «la independència de Taiwan significa la guerra», dies després que 13 avions de guerra xinesos sobrevolessin l'estret de Formosa i de la investidura de Joe Biden com a nou president dels Estats Units.

«Els diem seriosament a les forces independentistes de Taiwan: els qui juguen amb foc s'acaben cremant i la independència de Taiwan significa la guerra», va dir el portaveu ministerial Wu Qian en una roda de premsa a Pequín.

En aquest sentit, Wu va indicar que l'Exèrcit xinès està duent a terme maniobres militars en l'estret com a part d'una resposta «a la interferència de forces externes i a les provocacions de les forces independentistes de Taiwan».

«L'Exèrcit d'Alliberament Popular -va agregar Wu- prendrà totes les mesures necessàries per a aixafar qualsevol intent d'independència de Taiwan i defensarà fermament la sobirania i integritat territorial de la Xina», que considera a Taiwan (governada de manera autònoma des de 1949) una part del seu territori que ha de tornar a la seva sobirania.