Solsona engegarà la campanya electoral uns dies més tard que la resta de Catalunya. El consistori va aprovar, en el ple celebrat aquest dijous, decretar tres dies de dol per les víctimes que ha causat la covid-19 a la ciutat. El decret arriba després que la residència Hospital Pere Màrtir Colomés hagi patit un brot que ha registrat un total de 28 defuncions en poc menys d'un mes. La situació ja s'ha estabilitzat i la normalitat ha tornat al centre.

Els grups polítics del consistori que es van reunir per repartir-se els fanals per a la campanya electoral van acordar no dur a terme actes electorals ni penjar cartells o fer-ne fotografies fins al proper dilluns, quan finalitzi el dol.

Ahir el Consell Comarcal es va adherir a la iniciativa del consistori solsoní de mantenir el dol i no celebrar actes públics ni electorals. En aquest sentit ja es va suspendre una roda de premsa per presentar el nou projecte de telecomunicacions comarcal que s'havia de dur a terme ahir.

D'altra banda, el president del Consell d'Alcaldes, Antoni Màrquez, va traslladar a la resta de batlles del Solsonès la proposta de sumar-se a aquests tres dies de dol i no organitzar cap acte públic fins dilluns a les sis del matí, quan s'aixequi el decret de dol a Solsona.