La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar ahir el decret del Govern que ajornava les eleccions al Parlament fins al 30 de maig, i, en conseqüència, manté la convocatòria inicial per al 14 de febrer. Després de la presentació de vuit recursos en contra, els magistrats es van reunir ahir al migdia amb caràcter d'urgència per deliberar. Per majoria, i en menys de dues hores, van prendre la decisió, l'argumentació de la qual se sabrà dilluns.

El tribunal farà expressa menció a la bona fe processal de les parts atès que la seva agilitat en la presentació d'escrits ha permès arribar a una resolució en la major brevetat de temps. La sentència es pot recórrer davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem. Aquest recurs, en cas d'interposar-se, no suspendria l'execució de la decisió del TSJC. És a dir, no afectaria el manteniment de la convocatòria electoral per al 14 de febrer.

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, va qualificar de «despropòsit» la decisió del TSJC i va lamentar la «imposició» del tribunal. En una compareixença des del Palau de la Generalitat, Solé no va aclarir si el Govern pensa presentar un recurs a la decisió judicial i es va limitar a dir que esperaran a analitzar el fons de la resolució abans de prendre cap decisió. Solé va remarcar que en cap cas generaran «més incertesa a la ja existent».