El Servei Gallec de Salut ha detectat el primer contagi confirmat de la variant sud-africana de covid-19 a Espanya, concretament el d'un treballador de 30 anys del sector naval que va viatjar a aquell país per motius laborals.

A la seva tornada a Espanya, informen fonts sanitàries aquest dijous, aquest home va referir símptomes compatibles amb coronavirus, tot i que ja ha rebut l'alta i en cap moment va requerir ingrés hospitalari.

El servei de Medicina Preventiva de l'àrea sanitària de Vigo va procedir a la seqüenciació del virus als laboratoris de microbiologia de l'hospital Meixoeiro i el dia 5 es va confirmar la presència d'aquesta soca i es va comunicar al registre internacional GISAID.Quatre dies

Per a l'obtenció de resultats es van fer servir quatre dies de procés «complex i laboriós», destaca el Servei Gallec de Salut.

El complex hospitalari de Vigo té capacitat per seqüenciar 36 mostres setmanals.

El cap de l'àrea de microbiologia, Benito Regueiro destaca que aquest primer cas identificat de la variant sud-africana «contribuirà a una correcta identificació i millor control epidemiològic», al quedar al descobert «les seves vies d'entrada a Galícia».

Regueiro aconsella «una vigilància especial» als ports i en l'arribada de viatgers de l'estranger.