ERC del Berguedà ha donat a conèixer les prioritats per a la comarca en el tret de sortida de la campanya electoral i l'enganxada de cartells. Els republicans aposten per potenciar nous sectors econòmics, com el forestal, i impulsar «d'una vegada per totes» el polígon comarcal d'Olvan, «per la necessitat urgent de sòl industrial», va remarcar la puigreigenca Alba Camps, delegada del Govern a la Catalunya Central i candidata berguedana a les llistes, juntament amb l'avianès Josep Subirana. Ahir van fer un acte per a la premsa a Berga, acompanyats d´Adam Majó, director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics; Ramon Camps, regidor a Berga; Mireia Besora, diputada territorial; i altres representants del partit.

Alba Camps va defensar la igualtat i l'equilibri territorial, «perquè no hi ha ciutadans de primera ni de segona». En aquest sentit, va insistir en la necessitat de disposar d'infraestructures viàries i digitals «que ens empoderin com a comarca i com a regió», i va posar l'accent en l'estat del benestar, «amb serveis universals i de qualitat per a tots els ciutadans del Berguedà».

ERC del Berguedà també va incidir en la seva oposició a la proposta de crear una incineradora a Cercs, perquè, segons Alba Camps, no és el model de país que defensa ERC: «volem un país sostenible i respectuós amb l'entorn».