L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va sortit ahir de la presó de Wad-Ras fent una crida a la participació en les eleccions del 14F. «Si us plau aneu a votar, que cap vot independentista es quedi a casa», va afirmar. «Sé que molts tindreu por i és normal que tingueu por, voteu per correu, i els que no tinguin por, que vagin a votar, amb guants, amb mascareta, però que vagin a votar», va indicar. «Tots sou necessaris per fer aquest país», ha exclamat. A les portes del centre penitenciari ha estat rebuda pel president d'ERC, Oriol Junqueras i el candidat a la presidència, Pere Aragonès, entre d'altres.

Les primeres al sortir del centre penitenciari van ser per dir que està «contenta» perquè els líders independentistes presos de Lledoners i Puig de les Basses també hagin pogut sortir dels centres penitenciaris. «Vull agrair tot el suport i tota l'estima de la gent d'aquest país, que ens han demostrat i dia a dia ens continuen demostrant, i mai ho agrairem prou», va afegir.

«Hem patit molt, ha estat un any molt llarg de patiment, però penseu que ara ja estem a dalt de tot, ja comencem a notar la fi d'aquest patiment», va afirmar. «Continueu-vos cuidant, us necessitem a tots, tots sou necessaris per fer aquest país, per construir aquest país millor, més gran, feminista, republicà», va concloure Forcadell.

El Departament de Justícia va ratificat el tercer grau penitenciari per a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que el 14 de gener fos aprovat per la Junta de Tractament de la presó de Wad-Ras. La resolució va ser notificada ahir.

El Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals va ratificar dijous el tercer grau per als altres presos, que van sortir de Lledoners i Puig de les Basses divendres, però en el cas de Forcadell la decisió s'ha retardat.