L'antic hotel Pere III es va convertir anys enrere en l'edifici «Centre de negocis Pere III». L'activitat del que era l'hotel més gran de Manresa es va acabar el 2012. A mitjan aquell any ja es van fer obres a l'interior de l'immoble per convertir habitacions de la planta baixa en despatxos professionals, i pocs després va deixar d'admetre reserves per passar la nit a l'hotel, catalogat aleshores com un establiment de tres estrelles. Tenia 131 habitacions.

Tot i el canvi d'orientació manté pràcticament el mateix aspecte que fa uns anys li va permetre ser un dels edificis emblemàtics d'una de les entrades de Manresa. Ara, a la porta principal pel sector de la Muralla de Sant Francesc hi ha un gran rètol en el qual remarca que hi ha espais de lloguer per a oficines o altres negocis.

Als baixos hi ha un restaurant-cafeteria, i el principal accés al que abans eren les habitacions és per l'aparcament. A un dels extrems del pàrquing encara hi ha un rètol penjat en un fanal on diu que està reservat «als clients de l'hotel».

A dins l'edifici hi ha oficines, una escola de dansa i altres negocis que a partir d'ara seran veïns de la subdirecció general de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a les comarques centrals. A l'interior, una ampla escala, a més a més dels ascensors, fa de nexe d'unió de tots els nego cis, empreses i serveis que s'hi ofereixen.