Veïns de Barcelona i quatre ciutats catalanes més s'han manifestat aquest diumenge, tallant importants carrers de les seves localitats, per reclamar que es reurbanitzin els vials per crear més zones verdes, disminuir la contaminació i restar espai als cotxes.

Convocats per la plataforma Revolta Veïnal amb el lema «Recuperem la vida quotidiana a les autopistes urbanes», els veïns han tallat aquest migdia vies amb gran volum de trànsit de Barcelona, Sabadell, Barbera del Vallés, Premià de Mar i Olot.

A Barcelona, els veïns han tallat el trànsit al carrer Aragó de Barcelona, segons han informat a Efe fonts de la Guàrdia Urbana, amb dues concentracions en la confluència d'aquesta via amb les de Balmes i Independència per part d'una trentena de persones a cada un dels dos punts.Reurbanització d'Aragó

La plataforma demana, entre altres coses, que es reurbanitzi el carrer Aragó de manera que la transitin menys cotxes i els veïns tinguin «més tranquil·litat». En el cas d'Independència, reclamaven a més que es modifiquin els semàfors de la zona per donar seguretat als vianants i s'habiliti un carril bici a la calçada.

A Sabadell, els veïns han tallat amb tanques la carretera de Barcelona (Nacional-150), entre els carrers de Tetuan i Lepant, mentre que a Barberà els manifestants han tallat també la mateixa carretera al seu pas per aquesta localitat vallesana.

A Premià de Mar, els manifestants han tallat la carretera Nacional-II i han demanat la gratuïtat de la via ràpida C-32, i a Olot s'han concentrat a l'entorn de la rotonda de la carretera de la Canya.

Totes les concentracions s'han desenvolupat amb to festiu i han acabat sense incidents.