La CUP va contestar ahir al compromís de JxCat «d'activar» la declaració unilateral d'independència del 2017 dient que la plena sobirania no s'assolirà «només aixecant la DUI».

En una roda de premsa a Artesa de Lleida, el cap de llista de la candidatura per Lleida, Pau Juvillà, va remarcar que cal «molta més força» per donar un nou impuls al procés. També va demanar un pla «concret, realista» i que es faci «amb molta més gent».

A més, Juvillà va afirmar que és «prematur» parlar de nou Govern, ja que cal «asseure's» per parlar de «què es vol fer». L'acte també va incloure propostes per reforçar la pagesia, amb propostes com ara fixar preus dels productes agroalimentaris per evitar «l'especulació dels intermediaris».

Juvillà va assegurar que la CUP «sempre» serà al costat dels avenços nacionals i socials, però va recordar que s'ha de treballar no només al Parlament, sinó amb «tots els altres agents» perquè hi hagi «una força significativa» per impulsar iniciatives com la DUI. També responent a JxCat, va afirmar que encara és aviat per parlar d'un executiu de coalició independentista, i va afegir que caldrà parlar també de com assolir «objectius en l'àmbit social».