Els Mossos reforçaran els controls a vies ràpides (AP-7 i AP-2) i AVE per fer complir el tancament perimetral de Catalunya.

«Ja hem començat a fer-ho aquest cap de setmana, però especialment serà a partir de dilluns. Detectem cert grau d'incompliment de persones de la resta de l'Estat i de França, que venen a Catalunya en cotxe i tren, sense obeir els motius justificats. Hi ha un degoteig constant d'infraccions», va apuntar el comissari dels Mossos, Joan Carles Molinero, als micròfons del ´Via Lliure' de Rac1.

Sobre la manifestació a Barcelona en suport de Pablo Hasél -que va acabar amb aldarulls i la crema de diversos contenidors- Molinero no va descartar «alguna detenció» en les pròximes hores.

«Alguns manifestants anaven encaputxats i ara treballem per determinar l'autoria dels incidents», va corroborar el comissari dels Mossos d'Esquadra.

També va precisar que en l'acte de Vox ahir a Girona es va fer un cordó de seguretat per evitar enfrontaments: «Hi va haver empentes, llançaments, crits i insults. Però la cosa no va anar a més», ha confirmat Molinero.

Sobre l'assistència de la població a actes electorals, el comissari dels Mossos ha afirmat que molt poca gent s'ha desplaçat per això.