Des que el 7 de gener passat va entrar en vigor el confinament municipal tots els dies de la setmana, els Mossos d'Esquadra han tramitat un total de 125 denúncies a persones que es volien saltar la mesura per accedir a Montserrat. Són dades recollides des del mateix 7 de gener fins al dimecres passat, 27 de gener, i només comptabilitzen les persones a qui es va fer un control a la zona de barreres d'accés a Montserrat o bé que se les va enxampar un cop ja eren a dins. Segons fonts dels Mossos, també s'han denunciat persones que incomplien la mesura a la muntanya però fora d'aquests límits, i que no s'inclouen en aquesta suma.

Més controls

Els controls s'han incrementat des que es va extremar el confinament. En el que van muntar dissabte al matí a la zona de barreres en l'accés des de Monistrol, el degoteig de persones que volien accedir a Montserrat era constant, però només alguns ho van aconseguir. La majoria eren esportistes que hi arribaven en bicicleta, però alguns ho feien a peu, i altres en cotxe. Seguint el procediment habitual, els agents els demanaven que s'identifiquessin amb el DNI per comprovar d'on eren, i si no residien en algun dels municipis limítrofs o no portaven un justificant conforme podien entrar a Montserrat, se'ls denegava l'accés. Els infractors s'exposen a una possible sanció per part del Departament de Salut per haver-se saltat el confinament.

En qüestió de mitja hora, el control de dissabte va aturar una dotzena de persones que volien accedir a Montserrat. En els casos d'incompliment, els motius que més al·legaven els infractors era el desconeixement de la normativa, així com els límits dels termes municipals.