Salut preveu rebre avui 73.520 dosis de les vacunes de Pfizer i Moderna, unes 5.850 menys de les previstes. «Des de fa una setmanes el ministeri ens van enviar la reprogramació de les dosis de Pfizer i esperem 56 safates (65.520 dosis), que són menys de les 61 safates compromeses inicialment», va afirmar el secretari general de Salut, Marc Ramentol, en la posada en marxa del nou annex hospitalari a Can Ruti.

«A banda, rebrem les 8.000 dosis de Moderna que esperàvem per a fa dues setmanes», va puntualitzar Ramentol, que amb les dades de contagis i hospitalitzacions va descartar gaires canvis a Catalunya a partir del 7 de febrer: «No estem en una situació que ens permeti un relaxament notable de les restriccions».

«Actualment el nostre sistema sanitari està en una situació d'ocupació altíssima i des de la Conselleria de Salut creiem que no estem una situació que permeti relaxar mesures», va insistir el secretari general de Salut.

«La situació actual del sistema sanitari ens obliga a continuar essent prudents i vigilants», va confirmar el secretari general de Salut, que va posar la mirada en l'amenaça de la nova soca britànica de la covid-19. «Ara per ara no està exercint un efecte molt significatiu a la corba de contagis però no és descartable que ho pugui acabar fent», va reflexionar en veu alta Ramentol.

Sobre la tornada dels nens a les escoles i un possible efecte de la variant britànica, Ramentol va comentar que no s'ha detectat «cap canvi rellevant de contagis» en la població infantil.

«El que podem dir és que la represa del curs educatiu no ha generat un augment de contagis entre els nens. Però estarem amatents als efectes que es poguessin produir», va concloure el secretari general de Salut