El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, va acusar els últims governs catalans d'haver descurat els serveis públics i va deplorar que partits «que es diuen d'esquerres», en al·lusió velada a ERC, hagin anteposat «buscar repúbliques imaginàries» a la sanitat o l'educació.

El presidenciable dels socialistes va presentar ahir les seves propostes en matèria de sanitat, educació i serveis socials en un acte amb format de xerrada al Casal Joan Reventós, seu del partit, en el qual també van intervenir els membres de la seva candidatura que fins ara s'han ocupat d'aquests àmbits al Parlament.

Es tracta dels candidats que ocupen la vuitena, desena i onzena plaça de la llista del PSC per Barcelona, Assumpta Escarp, Esther Niubó i Raúl Moreno. En la seva intervenció, Illa va assegurar que una de les conseqüències més nefastes de la «dècada perduda» que ha suposat el procés ha estat la degradació dels serveis públics, que han sofert la mala gestió de successius governs «amb prioritats equivocades» quan encara es dolien de les «retallades» aplicades per la crisi financera.