El cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per la circumscripció de Lleida, Òscar Ordeig, va afirmar ahir que el seu partit portarà el conflicte entre els treballadors i la direcció del Centre Sanitari del Solsonès al Parlament de Catalunya i va assegurar que «prenem el compromís, un cop al govern de la Generalitat, de resoldre els problemes que pateixen» els seus treballadors.

Ordeig, acompanyat del número 14 a la llista del PSC per Lleida, Mohamed El Mamoun, i l'exregidora de Solsona, Encarna Tarifa, va visitar les instal·lacions del Centre Sanitari del Solsonès per reunir-se amb el seu comitè d'empresa. Després d'escoltar les seves demandes i inquietuds, Ordeig va assegurar a Regió7 que «ens comprometem a que els sanitaris del Solsonès no siguin sanitaris de segona, sinó que rebin els diners que els pertoca. Això vol dir que el seus salaris estiguin assimilats amb la resta de treballadors sanitaris de Catalunya».

A nivell català, Ordeig va apuntar que el PSC aposta per enfortir els hospitals comarcals «perquè són un centre bàsic de fixació de població al territori i és imprescindible per evitar desplaçaments i despeses econòmiques». El candidat socialista va reivindicar que «ara toca recuperar la inversió perduda en salut i en els serveis sanitaris per tenir unes instal·lacions i uns equipaments adequats al segle XXI» i va afegir que «amb el PSC i Salvador Illa al capdavant, enfortirem el sistema públic sanitari, especialment a les zones rurals per tal d'evitar la despoblació i garantir uns serveis públics accessibles i propers als ciutadans».

Per combatre la despoblació que pateix bona part de la província de Lleida, el candidat i actual diputat socialista va fer referència a tres aspectes. Primer aconseguir mantenir els serveis públics bàsics al territori i que aquests siguin accessibles. També va posar el focus en recuperar el nivell d'inversions en l'àmbit públic i generar activitat econòmica destinant els recursos necessaris per a cada zona.

En les dues anteriors eleccions al Parlament, el PSC ha aconseguit un únic diputat per la circumscripció de Lleida, i aquest ha estat Ordeig, que assegura que l'objectiu del partit és guanyar les eleccions.