La candidata de JxCat, Laura Borràs, va dir ahir que es van malinterpretar les seves paraules i que no va voler atacar el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a qui considera «company de viatge» en l'objectiu de la independència. Borràs, investigada per un presumpte cas de corrupció quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, va sulfurar ERC quan en una entrevista a El País va dir: «Els últims presidents de la Generalitat han estat tots inhabilitats i tenim un vicepresident a la presó condemnat per corrupció».

El cap de llista d'ERC, Pere Aragonès, va intentar acabar amb la polèmica: «Borràs ha dit que no es va explicar bé o ha estat malinterpretada. En aquests casos, es demana disculpes i ja està, perquè cap independentista pot vincular l'1-O amb la corrupció, ja que estaria dient el mateix que Vox».

D'altra banda, Salvador Illa (PSC) va proposar una llei per desenvolupar l'urbanisme sostenible, que preservi els espais naturals, aposti per ciutats compactes i obligui els municipis a disposar de llocs on situar instal·lacions de renovables, mentre que Alejandro Fernández (PPC) va opinar que el PSC «és constitucionalista depèn del dia, de com s'aixeca». Àngels Chacón (PDeCAT), va denunciar el «mimetisme» entre JxCat i ERC, i Dolors Sabater (CUP) va demanar als catalans el seu suport per evitar que ERC «pugui caure en la temptació de formar un govern amb el PSC.