Més de 350 professionals de la salut d'Espanya i Llatinoamèrica van participar ahir de forma virtual en l'XI Jornada de la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum de Tabac (SCATT), en la qual van posar en relleu que els fumadors tenen més risc de desenvolupar símptomes greus de covid-19.

La jornada organitzada per la SCATT, pertanyent a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, va tenir per objectiu analitzar com l'hàbit del tabac ha influït en un diagnòstic pitjor de la covid i per a això es va dividir en dos blocs, un sobre «Malalties respiratòries, tabac i covid» i un altre amb el títol «Deixar de fumar durant la covid».

La presidenta de la SCATT, Àngela Martínez Picó, va explicar que, «segons les dades disponibles fins ara, els fumadors tenen més risc de desenvolupar símptomes greus, un pronòstic pitjor i més possibilitats de morir per la covid». Per això va dir que «són necessàries mesures de control del tabaquisme en temps de covid, basades en campanyes de sensibilització, amb la finalitat de protegir els fumadors passius en entorns familiars».

«També caldria incrementar la motivació perquè els fumadors deixin l'hàbit del consum de tabac», va afegir Martínez Picó.