La major part dels països europeus no aplicarà la vacuna AstraZeneca a majors de 65 anys davant la falta d'informació sobre els seus efectes en la població per sobre d'aquesta edat, encara que Estats com el Regne Unit i la República Txeca sí que aposten per aquest preparat que la farmacèutica ha elaborat al costat de la Universitat d'Oxford.

L'Agència Europea del Medicament va emetre divendres passat un dictamen positiu sobre la comercialització de la vacuna d'AstraZeneca a la Unió Europea (UE) a partir dels 18 anys i fins als 55, però no havia emès cap restricció per als majors d'aquesta edat, ja que no hi ha dades per precisar la seva efectivitat en aquest tram de població.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergèncias Sanitàries, Fernando Simón, va explicar ahir que la Comissió de Salut Pública espanyola encara no ha decidit si la vacuna d'AstraZeneca s'ha de posar o no als majors de 65 anys. Simón calcula que amb les dosis que s'espera rebre de Pfizer i Moderna es pot complir l'objectiu de tenir el 80% de la població de més de 80 anys vacunada a finals de març o principis d'abril i el de tenir un 70% de la població total vacunada a l'estiu.