Un total de 2.950 joves d'entre 15 i 35 anys han hagut de ser ingressats als hospitals de Catalunya, 233 a l'UCI, per covid-19 al llarg del 2020, segons dades facilitades ahir pel Departament de Salut.

Encara que la covid-19 no és un virus que afecti majoritàriament els joves, 233 dels ingressats van estar tan greus que van haver de ser traslladats a una UCI. Perquè les persones d'aquesta franja d'edat es conscienciïn i segueixin les mesures de prevenció, evitin l'activitat social i mantinguin les distàncies, Salut ha demanat a sis referents juvenils a les xarxes socials que visitin diversos hospitals i comparteixin amb els seus seguidors les seves experiències.

@Lyona_ivanova, @Valentisanjuan, @Devermut, @Lildami, @Alvaro_loputo i @Daviditsme_cat són els 5 influents de les xarxes i un músic que han visitat els hospitals de Vall d'Hebron i del Mar, a Barcelona, i Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, on van parlar amb metges i infermeres de la seva edat que treballen atenent pacients de covid. Segons Salut, les publicacions que han fet els joves a les xarxes fins ara han arribat a 1,5 milions de joves i han suposat un total de 45.000 interaccions entre m'agrades, missatges compartits i comentaris.