La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha valorat molt positivament la imminent represa de l'Esport Blanc Escolar amb el pas cap al confinament comarcal. Tot i això, en una visita a Alp, va reconèixer que la posada en marxa d'aquest programa, que impulsa la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern entre l'alumnat de 3r i 4t de primària, era insuficient per salvar la temporada de les estacions d'esquí privades. Per aquest motiu, es va compromès a valorar de quina manera s'afronta l'afectació econòmica que han patit i va voler posar en relleu el suport del Govern al sector «malgrat les dificultats» i que les finances de la Generalitat «són les que són». Així, va tornar a reclamar a l'Estat que doni suport als afectats com estan fent altres països.

Budó va recordar que l'executiu català havia aprovat un ajut directe de 7.500 euros a totes les escoles d'esquí, tot i ser conscient, va remarcar «que no és una quantitat que resolgui els problemes, però sí que és un acompanyament amb recursos per part del Govern de la Generalitat». Aquests diners formen part d'un paquet de gairebé 1.500 milions per pal·liar totes les mesures de tancament d'activitat que s'han hagut de prendre per frenar la transmissió de la pandèmia.

«Som conscients que no és suficient, però de moment fins aquí és el que hem pogut mobilitzar fent gairebé economia de guerra, perquè hem hagut de gratar de tot arreu per poder destinar aquests recursos directament a tots els sectors afectats», va assegurar la consellera de la Presidència i portaveu del Govern. En aquest sentit, va denunciar que «França, Alemanya, Portugal... estan injectant liquiditat a les empreses i el Govern de l'estat espanyol sembla que en aquesta segona i tercera onada s'hi ha posat de perfil i no està donant resposta a les necessitats reals del país».

Budó va fet aquestes declaracions en el marc d'una visita institucional a la Cerdanya, durant la qual es va reunir amb representants del món de l'esquí a la Molina per abordar l'afectació que té en aquest sector.