Un jutge de Santander ha considerat procedent l'acomiadament d'una peixatera per negar-se a portar correctament la mascareta mentre atenia el públic i increpar una clienta. Aquesta constitueix la primera resolució judicial que transcendeix sobre el cessament d'un empleat per no utilitzar correctament els equips de protecció. Així ho 'avança 'El Confidencial', que es remet a una sentència del Jutjat Social número sis de Santander que recull un episodi succeït el 27 de maig a la capital càntabra.

Una treballadora d'un supermercat de la cadena Dia portava la mascareta per sota del nas mentre atenia els clients a la zona de peixateria. Fins que un d'aquests li va demanar que es posés bé el tapaboques mentre manipulava els aliments. «Si no t'agrada, te'n vas. Si vols ho arreglem al carrer, sense l'uniforme», li va etzibar, segons recull la sentència que avança 'El Confidencial'.

La clienta increpada va presentar una queixa davant el supervisor de la treballadora i tres setmanes després dels fets, aquesta va rebre la carta de l'acomiadament. La cadena de supermercats va argumentar el cessament com un acomiadament disciplinari, per això la cessada no té dret a indemnització. La conducta descrita en la sentència i que va argumentar l'empresa està tipificada al conveni col·lectiu d'aplicació com a falta molt greu i justificant de l'acomiadament. A més, s'hi pot afegir una falta en relació amb el protocol de prevenció de riscos laborals, pel fet d'estar manipulant aliments no envasats sense els pertinents equips de protecció.