Els Mossos d'Esquadra van evitar amb la seva intervenció el 2020 l'ablació del clítoris a vuit nenes a Catalunya, segons el balanç fet públic aquest dissabte per la policia catalana amb motiu del Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF).

Els Mossos van ser alertats en dos casos que les nenes anaven a ser mutilades per algun membre de la família, en tres casos pels serveis socials, en dos casos més per les escoles i en un últim cas com a conseqüència de la pròpia feina policial.

Cinc d'aquestes intervencions es van realitzar al nord de l'àrea metropolitana de Barcelona, dos al Camp de Tarragona i una a l'entorn de Girona. Tres de les nenes tenien menys de tres anys; tres, entre quatre i set anys; i dues, entre vuit i setze anys.

Els vuit casos en què va intervenir la policia suposen un descens del 22% respecte al 2019, quan van intervenir en nou casos.L'actuació dels Mossos i la política de prevenció ha permès que la intervenció de la policia catalana per evitar la mutilació genital hagi baixat progressivament des del 2008, quan van actuar en 104 casos, si bé el 2013 es va registrar un petit repunt, amb 36 casos.

Unes 1.250 nenes estan en risc de mutilació genital a Barcelona i Girona

Unes 1.250 nenes estan en risc de patir mutilació genital a Barcelona (746) i Girona (504), segons un estudi de la fundació Wassu-UAB que la Delegació del Govern central a Catalunya ha recollit aquest dissabte pel Dia Internacional de la Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina.

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha reunit amb la directora executiva de la fundació, Adriana Kaplan, i amb la coordinadora de projectes, Neus Aliaga, i ha mostrat la seva "solidaritat davant aquesta pràctica tan cruel que vulnera els drets humans i posa en risc a milers de nenes".

La Delegació del Govern central contra la Violència de Gènere va promoure i va coordinar l'estudi, que abordava la mutilació genital femenina mitjançant la realització d'enquestes a 82 famílies immigrants residents a Catalunya amb vincles amb països africans.