Les restriccions per contenir la pandèmia es relaxen a partir d'avui. El Procicat dona aire als sectors més afectats per les restriccions com la restauració, que podrà allargar una hora en els torns d'esmorzar i dinar; els gimnasos, que reobren l'interior amb un aforament limitat al 30% i grups de màxim 6 persones; i les llibreries, que s'equiparen als equipaments culturals i no estaran subjectes a les restriccions del comerç.

Així, podran obrir el cap de setmana i també ho faran cada dia les que tinguin més de 400 metres quadrats. També destaca el canvi en el confinament, que passa de municipal al comarcal. A més, en el primer curs dels graus universitaris es permetrà la docència teòrica presencial.

La vigència de les noves mesures és de dues setmanes, però poden ser prorrogades, i la resta de restriccions vigents es mantenen. Tot i la relaxació, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. A més, el comerç que no sigui essencial, seguirà sense obrir els caps de setmana.

També es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència. Pel que fa a la restauració, es manté l'obertura només en les franges d'esmorzar i dinar, però cadascuna s'allarga una hora. Així doncs, des d'avui podran obrir de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h.