Paco Sanz, conegut com l'home dels 2.000 tumors, ha acceptat una pena de dos anys de presó a l'inici del judici que se celebra a l'Audiència Provincial de Madrid, després d'arribar a un acord amb la Fiscalia en el qual reconeix haver estafat a milers de persones simulant una malaltia terminal.

A l'inici del judici la defensa del valencià Paco Sanz i la Fiscalia han negociat una conformitat i finalment han arribat a un acord penal però no s'han referit a la responsabilitat civil sobre cadascun dels afectats.

Així la Fiscalia ha rebaixat la seva petició de presó per a Paco Sanz de sis anys de presó a dues, i per a la seva parella a l'època de l'estafa de tres anys de presó a un any i nou mesos.

Per tant en el judici es dirimirà únicament la possible responsabilitat civil dels processaments, segons han acordat les parts la inicio de la sessió.

Paco Sanz està acusat de fingir als mitjans de comunicació la gravetat de la seva malaltia i estafar 264.780 euros a milers de persones, entre elles diversos famosos, als qui va demanar diners per curar-se.

Al costat de Paco Sanz està acusada d'estafa la seva exparella, Lucía Carmona, així com la mare de l'acusat, qui segons la Fiscalia va ser partícip a títol lucratiu juntament amb els anteriors. El pare, que també va ser imputat, ja va morir.

Entre els afectats que estan citats a atestar en aquesta causa es troben l'humorista José Mota, el presentador de televisió Jorge Javier Vázquez, l'exdirector general de Joventut de la Comunitat de Madrid i exjugador de waterpolo Pedro García Aguado, conegut pel programa televisiu "Hermano Mayor", els actors Santi Rodríguez, Nacho Guerreros i David Muro, i el xef Pedro Roca.

Altres perjudicats són un oncòleg i un dermatòleg, i igualment està citat per a atestar l'escriptor Alejandro Ruiz Hurtado, autor del llibre "Així va caure Paco Sanz".

Han renunciat a les testificals els cantants Ramón Melendi i Charo Reina, els presentadors de televisió Risto Mejide i Dani Mateo, el youtuber Auronplay i el futbolista del Cadis Álvaro Negredo, sense perjudici de les indemnitzacions i altres efectes de la sentència que els pogués correspondre.