Millorar la xarxa de centres d'atenció primària i dotar-la de més recursos, i desplegar una oferta de servei de transport públic que garanteixi una bona cobertura entre el Moianès i ciutats com Manresa, Vic i Granollers. Són els eixos bàsics amb què el PSC vol centrar les polítiques del mandat que s'obrirà a partir de les eleccions de diumenge, i que l'agrupació del partit a la comarca (creada recentment) va exposar ahir amb presència d'alguns dels seus candidats.

El primer secretari de l'Agrupació del PSC al Moianès, Enric Terencio, va definir aquestes eleccions com a «cabdals» per a una comarca com el Moianès «amb limitacions pressupostàries i de recursos humans», i en aquest sentit va dir que les propostes que fa el partit estan «molt vinculades al territori». Va defensar la millora dels centres d'atenció primària de la comarca i la necessitat de «promoure la participació i la coordinació dels centres de salut locals». També va reclamar millores en la connectivitat de la comarca en transport públic, i va incidir en «la formació i suport» al sector primari, a «potenciar la biodiversitat» del territori, i a «connectar en xarxa totes les escoles del Moianès».

Al seu torn, el barceloní vinculat al Moianès i candidat número 49 a les llistes del PSC per Barcelona, Rafael Manzanera, aposta per polítiques «que ens permetin sortir de l'atzucac econòmic i sanitari», i a l'hora «passar pàgina i treballar per retrobar-nos». Finalment, el número 13 del partit per Barcelona Jordi Terrades, va parlar de la necessitat «d'un govern centrat en la ciutadania, i en els eixos sanitari, econòmic i social.

L'acte va servir per informar de la creació de l'agrupació del partit al Moianès, vinculada íntegrament a la federació del Vallès Oriental. Fins ara estava dividida entre aquesta mateixa federació, i les d'Osona i del Bages, Berguedà i Solsonès.