El manresà Josep M. Ballonga té 91 anys i hauria preferit que les eleccions es fessin unes setmanes més endavant, en un moment en què la situació de la pandèmia de la covid fos millor.

Anirà a votar aquest proper diumenge?

Sí. Hi aniré perquè encara tinc clavat dintre del cor l'1-O. Aquell dia hi vaig anar a la tarda, acompanyat del fill, i va ser sorprenent com la gent es va posar al meu costat i em va aplaudir al col·legi.

Més enllà de l'1-O i la intenció d'anar a votar diumenge que ve, en les eleccions que hi ha hagut fins ara, habitualment ha anat a votar.

Sí. Hi he anat sempre. Després d'anys de franquisme era una cosa que s'havia de fer i ara tampoc serà diferent.

Prendrà alguna precaució especial?

Hi aniré amb la mascareta i prenent totes les mesures i precaucions que marqui la llei. Jo voto al col·legi Pare Algué i hi aniré en cotxe. Si no em pot portar el meu fill, agafaré un taxi. Encara falten uns quants dies, però si estic bé de salut, hi aniré. El nostre dret i el nostre deure és anar a votar perquè puguem tenir un govern en condicions i que pugui manar a la Generalitat.

Tot i que anirà a votar i ho farà molt convençut, creu que podrien haver esperat les eleccions?

Ho veig molt precipitat. Hauria preferit que fos més una mica més endavant, al març, per exemple. Votar hauria estat més segur perquè la línia de la covid està baixant i d'aquí unes setmanes hauria baixat més.

Anirà a votar amb por?

Em fa por perquè el virus s'encomana molt. Però com que segurament hi haurà molta abstenció, és important d'anar-hi. Encara que hi hagi el virus, hauríem d'anar a votar tots perquè, com deia, hi pugui haver un govern fort i estable a la Generalitat.