El PDeCAT ha acusat la candidata de JxCat, Laura Borràs, de «frivolitzar» amb els Mossos d'Esquadra i ha reivindicat el cos com una «estructura d'Estat» que no es pot «polititzar ni debilitar» per interessos «electorals».

El número tres del partit per la demarcació de Barcelona, l'igualadí Marc Castells, va assegurar ahir que és «absolutament inadmissible» la falta de suport al cos i va lamentar que partits com JxCat «qüestionin injustificadament i de forma sistemàtica» les actuacions de la policia. El també alcalde d'Igualada va assegurar que no hi haurà «cap impunitat» per la delinqüència i va reclamar els més de 1.000 milions d'euros de «deute històric» de l'Estat amb el cos. «No es pot permetre que el cos de Mossos d'Esquadra estigui qüestionat. No permetrem que el populisme ens allunyi de la racionalitat i el sentit comú. Som un partit d'ordre i estarem al costat de qui defensa l'ordre i la seguretat», ha assegurat el candidat del partit a les eleccions.

Castells va reivindicar el paper de Convergència en la creació de l'estructura dels Mossos d'Esquadres i va reclamar posar en valor la seva feina. L'alcalde d'Igualada va culpar l'actual Govern «d'invisibilitzar» el cos dels Mossos. «Ha ajudat a magnificar actuacions esporàdiques i puntuals, però no ha mostrat orgull i autoestima pel cos», va assegurar.

El candidat va demanar «allunyar el focus» de les actuacions dels Mossos d'Esquadra i ho ha considerat com un «flac favor» per al cos.