La monja francesa Lucile Randon, coneguda com la Germana André i considerada la persona més gran d'Europa, s'ha recuperat de la covid-19. Una notícia que arriba quan tant sols li queden dos dies per arribar als 117 anys.

Randon, nascuda a la localitat d'Alés l'11 de febrer de 1904, va donar positiu per coronavirus el 16 de gener passat i va haver de sotmetre's a una estricta quarantena a l'habitació on viu a la residència d'avis de Sainte Catherine Labouré, situada a Toulon, al sud de França.

"Ni tan sols em vaig adonar que estava infectada", ha assegurat la dona centenària en declaracions al diari local Var Matin. Unes setmanes més tard, la religiosa ja està recuperada.

Un portaveu de la residència ha explicat al mateix diari que la Germana André no tenia por del virus, tot i que sí que va manifestar preocupació per la salut dels altres residents. "També li preocupava si els seus horaris d'anar a dormir o de menjar canviarien per estar infectada", ha afegit el portaveu.

La monja està considerada la segona persona viva verificada més anciana del món, tot just per darrere de la japonesa Kane Tanaka, nascuda el 2 de gener del 1903.