La Fiscalia defensa que l'Audiència de Barcelona arxivi la causa oberta a la comissària Cristina Manresa, responsable de la regió policial central dels Mossos d'Esquadra a qui un jutge de Sabadell ha deixat a les portes de judici per desobediència greu l'1-O.

Segons fonts jurídiques, el ministeri públic s'ha adherit al recurs d'apel·lació que la defensa de Manresa ha presentat per demanar l'arxiu de la causa contra la comissària, de la mateixa forma que va ser exculpada la cúpula dels Mossos d'Esquadra durant l'1-O.

El desembre, quan el major Josep Lluís Trapero ja havia estat absolt per l'Audiència Nacional, el jutge va resoldre deixar a un pas del banc dels acusats Manresa i set comandaments més dels Mossos, en considerar-los responsables del «fracàs» del dispositiu policial per impedir l'1-O. Als membres de la cúpula policial de Trapero el jutge els va exculpar per una qüestió formal: no va poder seguir endavant amb la causa perquè quan la va rebre de mans d'un jutjat de Cornellà -que havia intentat inhibir-se en favor de l'Audiència Nacional-, havia acabat el termini per acordar noves diligències, sense que els imputats haguessin estat interrogats. En el recurs, la defensa de Manresa considera que «el pertinent i just» és arxivar la causa, ja que es remet a la sentència de l'Audiència Nacional que va absoldre Trapero per fets «l'origen dels quals és el mateix» que la causa que investiga el jutge de Sabadell.