Un terratrèmol de magnitud 6,2 ha sacsejat aquest dimecres les aigües a l’oest de l’illa indonèsia de Sumatra, sense que les autoritats informessin inicialment de víctimes ni emetessin una alerta per tsunami. A més, el Servei Geològic dels Estats Units (USGS) també ha informat que s’ha registrat un sisme de magnitud 7,7 a les illes de la Lleialtat i Nova Caledònia, al Pacífic sud. Aquest terratrèmol més intens ha seguit dues tremolors més de 6 i 6,1 graus que s’han produït abans.

L’USGS va informar en un primer moment d’una magnitud de 7,9, que va rebaixar a 7,5 i va tornar a apujar fins a 7,7. L’epicentre del sisme s’ha localitzat a uns 400 km al sud-est de l’arxipèlag de les illes de la Lleialtat i a uns 430 km de Vanuatu, segons el Servei Geològic nord-americà.

Nova Caledònia, situat al sud-oest de l’oceà Pacífic -a uns 1.500 km a l’est d’Austràlia- es troba en una regió afectada pel terratrèmol que forma part del Cinturó (o Anell) de Foc del Pacífic, una de les zones amb més activitat sísmica del planeta.

També Indonèsia s’assenta sobre l’anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica en què cada any es registren uns 7.000 terratrèmols, la majoria moderats. El terratrèmol a l’oest de Sumatra s’ha produït a 217 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Bengkulu i a una profunditat de 10 quilòmetres.