L'associació L'Espanya que Une, presidida per l'exdirigent socialista Nicolás Redondo, ha aplegat prop de dues-centes personalitats de món polític, intel·lectual, acadèmic, diplomàtic i econòmic per llançar el manifest titulat «Cessar en la infàmia», en el qual demanen al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, la destitució del vicepresident segon, Pablo Iglesias, per qüestionar la normalitat democràtica a Espanya.

Entre les persones que han signat el manifest destaquen antics dirigents del PSOE com l'expresident de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina o l'exministre d'Interior al Govern de Felipe González José Luis Corcuera o l'exalcalde de La Corunya Francisco Vázquez.També subscriuen el manifest antics i actuals polítics del PP com l'exportaveu de la formació al Congrés i actual diputada, Cayetana Álvarez de Toledo, o l'exministre d'Afers Estrangers amb Mariano Rajoy José Manuel García Margallo.

En el cas de Ciutadans, signen actuals dirigents com el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, o alguns dels fundadors del partit com Xavier Pericay o Francesc de Carreras. A més, el subscriuen el filòsof Fernando Savater, i l'exprimer ministre francès Manuel Valls. Així mateix, signen el manifest entre d'altres l'historiador José Álvarez Junco, els escriptors Andrés Trapiello i Félix de Azua ila filòsofa Adela Cortina .

El manifest carrega contra Pablo Iglesias per les seves recents paraules posant en qüestió la normalitat democràtica a Espanya i li recorden les seves declaracions comparant l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont amb els exiliats republicans. Així, censuren que Espanya «no havia tingut mai fins ara un governant que no cregués en la dignitat democràtica del seu país, i així ho expliqués al món per a vergonya de la ciutadania i desprestigi del nom d'Espanya»: «Un governant que es posés a la banda del crim».