L'alcalde de Cardona i candidat a les eleccions del Parlament de Catalunya, Ferran Estruch, ha assegurat en un acte sectorial sobre educació que ERC enfortirà el model educatiu català, perquè és la clau de la cohesió i la inclusió social.

Per a Estruch, «l'equitat és l'eix vertebrador de les polítiques educatives. Portem més de trenta propostes molt treballades en aquest àmbit. Hi ha molta feina feta i també molts reptes de futur que tindrem al davant».

Per la seva banda, la regidora de Sallent i consellera comarcal del Bages Sílvia Tardà ha destacat la feina del Departament d'Educació de la Generalitat, especialment amb l'aposta pel retorn a les escoles dels infants, i ha subratllat l'encert del programa d'escoles segures, que ha permès «mantenir la presencialitat escolar, necessària tant per a alumnes com per a tota la societat».

Tardà també ha apuntat que, «en un moment d'extrema dificultat, des del Consell Comarcal, amb el suport de la Conselleria d'Educació i la Conselleria d'Afers Socials, vam oferir targetes menjador per garantir un àpat diari als infants que ho necessitaven», i ha explicat que «és una eina indispensable per ajudar les famílies més vulnerables».

Llengua vehicular

La senadora Mirella Cortès ha assegurat durant l'acte que, «quan vaig arribar a Madrid, teníem l'objectiu de derogar la LOMCE, i ara hem condicionat l'aprovació de la nova llei LOMLOE, que no és la llei que volem, però que hem aconseguit condicionar, assegurant que el català sigui la llengua vehicular, retirar el concert a la segregació, augmentar les competències en educació i que la religió deixi de computar per a les notes i titulacions».