El PSC ha denunciat el tuitaire Alvise Pérez a la Fiscalia Superior de Catalunya per haver publicat a les xarxes «la imatge d'una PCR positiva falsa» del candidat dels socialistes a les eleccions catalanes, Salvador Illa. La denúncia per presumptes calúmnies, que ha consultat Europa Press, veu en el document un presumpte delicte de falsedat documental i demana a la Fiscalia impulsar una investigació judicial sobre la publicació.

La formació critica que el tuitaire va publicar aquest document durant el debat electoral de La Sexta de dijous al vespre i hi veu «una clara intencionalitat» perquè els altres candidats ho poguessin utilitzar en directe. Destaca que el missatge s'ha publicat en campanya electoral i veu «la voluntat de danyar i malmetre tant la imatge del candidat com de la candidatura». «Falta de manera manifesta a l'honor de l'interpel·lat, amb total menyspreu a la veritat», diu el partit sobre la piulada, en la qual l'autor va citar l'usuari d'Illa.

D'altra banda, el candidat sociallista va lamentar que el compromís escrit dels partits independentistes de no governar amb el PSC és «un gran error polític», que encarna una manera «molt pobra» de fer política, incompatible amb el diàleg.

En una roda de premsa organitzada per Efe amb motiu de les eleccions de demà, Illa va defensar que ERC, Junts, PDeCAT i CUP «hauran d'explicar molt bé» què els ha portat a signar el «primer pacte contra un partit socialdemòcrata que es fa a Europa». «És el pacte de la por al canvi», va subratllar el candidat socialista.

I és que considera que el veto al PSC demostra que la seva candidatura és una alternativa real per «passar pàgina» del procés, deixar enrere la política de «blocs» en què l'independentisme vol insistir, i iniciar una nova etapa de «retrobament» basada en el «diàleg dins de la llei».