A 48 hores de les eleccions a Catalunya, la triple balança seguia ahir molt equilibrada entre els favorits per a la victòria, que anit tancaven la campanya en màxima igualtat. Un empat tècnic que es consolida malgrat el percentatge d'indecisos ha baixat en l'esprint final cap a les urnes. El quart i penúltim lliurament del ´tracking' preelectoral del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a El Periòdic d'Andorra reflectia ahir la cota més baixa d'indecisos des que va començar la setmana, amb el 22,6%. En l'última enquesta del GESOP publicada a Catalunya, dilluns passat, aquest percentatge superava encara el 30%. A més, la mobilització electoral creix a mesura que s'acosten els comicis i el 61,2% de l'electorat garantia ahir que acudirà a les urnes demà, un punt més que dijous. El sondeig estima que la participació oscil·larà entre el 57% i el 59%, la qual cosa suposaria una caiguda de 20 punts respecte al rècord del 79% que es va aconseguir en les anteriors eleccions autonòmiques, el 2017.

En aquest ´tracking' d'El Periódico, el PDECat aferma les seves opcions d'entrar a la Cambra catalana i, fins i tot, podria tenir la clau d'un futur Govern independentista. El partit de l'expresident Artur Mas puja quatre dècimes i aconseguiria el 3,4% dels vots i 0-3 diputats. Aquests escons podrien ser claus perquè l'enquesta situa la majoria independentista en 67-72 parlamentaris, quan la majoria absoluta està fixada en 68. Segons el sondeig, els socialistes guanyarien les eleccions amb el 23,1% dels vots i 32-34 escons, mentre que ERC aconseguiria el 20,8% dels sufragis i 31-33 diputats. La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, es manté en el 18,8% però cedeix un altre escó i es queda en 28-30 escons.

La lluita per la quarta posició també està ajustada, amb quatre formacions (En Comú Podem, Ciutadans, Vox i CUP) en la mateixa forquilla: 8-9 escons.

Els populars d'Alejandro Fernández es mantenen en 4-5 escons amb el lleu consol que l'entrada del PDECat ja no els situaria com a fanalet vermell del Parlament.