La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, va comparèixer juntament amb el president del partit, el bagenc David Bonvehí, per valorar els resultats de la formació, que no va aconseguir representació al parlament català. Acompanyada de la direcció del partit i en un discurs molt breu, Chacón va assegurar que «no estem contents amb els resultats, com no podia ser d'una altra manera», però va subratllar que el partit té «força» a tots els municipis, així com al Congrés dels Diputats, on compta amb «veu pròpia», va recordar. La candidata va començar el discurs apel·lant a l'optimisme: «la política és una cursa de fons», i va voler deixar clar que el PDeCAT «és un espai que seguirà existint». Per acabar, va manifestar que tot i no haver obtingut representació, està «molt orgullosa d'aquest projecte i de la gent que en forma part».

En la mateixa línia i amb la mateixa brevetat, el president Bonvehí va deixar de banda fer cap valoració sobre els mals resultats de la formació i va indicar que el partit «seguirà endavant i amb ganes de defensar aquest projecte». A més, va destacar el «coratge» de Chacón com de la resta de candidats territorials durant la campanya. «Estic seguríssim que aquest partit té futur, que aquest projecte té futur i que les persones que ens han representat fins ara també ens acompanyaran en el futur», va acabar el president.

Ambdós van tenir unes paraules d'agraïment per tot l'equip que conforma el partit, des de nivell local fins a vegueries, així com a l'equip de comunicació, organització i logística. Tot plegat, en un discurs optimista i agraït que Chacón va voler acabar apel·lant al seu «orgull de formar part del PDeCAT».

Del sí al no

El partit de l'expresident Artur Mas, l'exconvergència al marge del projecte de Puigdemont, obtenia anit, amb el 96% escrutat, 73.406 vots, el 2,7% del total i quedava fora de la cambra, encara que el portaveu al Congrés, Ferran Bel, augurava al principi de la nit que podrien tenir grup parlamentari propi. A la província de Barcelona aconseguia 50.423 vots (2,48%); a Girona 8.517 vots (3,17%); a Lleida 7.011 vots (4,62%), mentre que a Tarragona n'obtenien 7.455 vots (2,8%).

La igualadina Àngels Chacón va arribar a ser la candidata del PDeCAT als comicis mesos després de la seva polèmica sortida del Govern de Quim Torra, el setembre de 2020, que ella va atribuir al fet que va ser l'única dels consellers de Junts que va mantenir el carnet del PDeCAT.