Les quatre províncies catalanes es van tenyir ahir cadascuna d'un color diferent. Mentre que Junts va aconseguir una còmoda victòria a Girona -tal com era previsible-, el PSC es va imposar a la província de Barcelona i Esquerra va ser la força més votada a la de Tarragona. A Lleida, en canvi, es va produir un empat entre JxCat i ERC. Tant Vox com la CUP van aconseguir representació a les quatre províncies, mentre que En Comú Podem va poder entrar per Barcelona i Tarragona, però es va quedar a fora a Girona i Lleida.

Els socialistes van millorar resultats arreu del país, mentre que el PDeCAT va tenir una nit amarga perquè, tot i que les enquestes a peu d'urna vaticinaven la seva entrada al Parlament, finalment en va quedar fora, malgrat haver tingut, durant una part de la nit, representació per Lleida. Mentrestant, la patacada de Ciutadans va ressonar a les quatre demarcacions i va desaparèixer de Lleida i Girona, mentre que al PP no li va anar millor, ja que només va obtenir representació per Barcelona. El PNC de Marta Pascal tampoc va aconseguir representació a cap de les quatre circumscripcions.

Després de la debacle electoral que va patir el 2017, el PSC va recuperar ahir el lideratge a la província de Barcelona, on va aconseguir 23 diputats, és a dir, 10 més que en els darrers comicis, tot recuperant part del vot que, després de l'1-O, havia anat a parar, probablement, a Ciutadans.

En segona posició es va situar Esquerra, que va obtenir 19 representants, un més dels que ja tenia. Junts, en canvi, va perdre un representant, i va passar de 17 a 16. Mentrestant, Vox va irrompre amb energia i es va convertir en quarta força a la província, on va aconseguir 7 escons, els mateixos que En Comú Podem, que va mantenir els resultats del 2017.

A Girona, clar triomf de Junts, amb 7 escons, seguit d'Esquerra, amb 4. Ambdós van repetir els resultats de fa quatre anys. El PSC va pujar d'1 a 3, la CUP d'1 a 2 i Vox s'estrena a la circumscripció.

Esquerra es va endur la victòria a Tarragona, amb 5 diputats, els mateixos que ja tenia. En segona posició van empatar, amb 4 representants cadascun, el PSC (que va sumar 2 escons) i JxCat, que va igualar l'obtingut el 2017.

A la província de Lleida es va produir un empat entre JxCat i ERC, amb 5 diputats cadascun. En el cas de Junts, van ser la llista més votada tot i perdre un escó respecte als últims comicis, mentre que ERC va igualar el resultat del 2017.