Les perspectives econòmiques i financeres s'han vist dràsticament impactades per la crisi de la covid-19 i per les mesures de contenció necessàries per fer front a la pandèmia. Quines han estat les conseqüències del coronavirus per a l'economia catalana?

Per analitzar les perspectives financeres i econòmiques del 2021, així com la previsió de creixement i l'estratègia d'inversió per aquest any, Regió7 i BBVA organitzen una trobada virtual amb el títol «Actualitat i perspectives econòmiques 2021». Es farà el dijous de la setmana que ve, 25 de febrer, de 4 a 5 de la tarda. La participació serà gratuïta i només cal un registre previ en aquest enllaç. Les inscripcions es poden fer fins al mateix dia de l'esdeveniment.

La primera part de la trobada virtual tindrà Selma Daclan com a protagonista. És directora de Banca d'Empreses i Corporacions de BBVA, i exposarà les solucions financeres que tenen les empreses en relació a la banca.

A la segona part, es podrà seguir una ponència de Pep Ruiz, economista de BBVA Research. Se centrarà en les perspectives econòmiques per aquest any, per tal que les empreses puguin fer una bona planificació. En aquest sentit, segons els experts, d'ara en endavant es planteja un horitzó de recuperació econòmica. Aquest 2021 hauria de ser un any de fort repunt del creixement econòmic global, gràcies als estímuls monetaris i fiscals.

Al final de la sessió hi haurà un torn de preguntes i es donarà la possibilitat als assistents virtuals de fer arribar els seus dubtes o comentaris als ponents.

L'objectiu de la trobada virtual, dirigida principalment a empresaris, és donar eines de com afrontar una crisi que amb el tancament de negocis, amb la forta davallada del turisme, l'augment de l'atur i altres factors, han provocat que l'economia hagi tocat fons. Davant d'aquest panorama, hi ha dubtes de com afrontar el futur immediat, i per això Regió7 i BBVA aposten per donar una visió sobre l'actualitat econòmica després de l'impacte de la pandèmia i posar sobre la taula les perspectives financeres.