La Fiscalia de Delictes d'Odi de Barcelona ha obert una investigació contra Vox per suposadament incitar a l'odi contra l'Islam. El ministeri públic ha obert les diligències, segons han confirmat a l'ACN fonts de la fiscalia, arran de la denúncia de diverses comunitats islàmiques de Catalunya. Les entitats van denunciar Vox en plena campanya electoral pels vídeos "antiislamistes" que difon a les xarxes sota el lema 'Stop islamització a Catalunya'. Les entitats denuncien una campanya "que incita a l'odi contra l'islam i els musulmans a Catalunya i a Espanya" i creuen que aquest ús "irresponsable" de la religió islàmica és "un atac al dret a la llibertat religiosa", perquè barregen la fe musulmana amb atemptats gihadistes com els del 17-A.

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC), la Federació Islàmica de Catalunya (FIC) i Musulmans contra la Islamofòbia, que agrupen el 90% de les 330 mesquites de Catalunya, afirmen que "vincular l'islam i els musulmans al terrorisme com a estratègia de votació de dretes és un acte bàrbar" dirigit a "alimentar el racisme, la xenofòbia i l'odi als musulmans". És per això que opinen que Vox fa un "assalt a la democràcia, la justícia i la llibertat". Finalment, les tres entitats han demanat a la resta de partits polítics que respectin els principis de llibertat i consciència religiosa i no utilitzin els sentiments religiosos de manera partidista.

A l'escrit presentat a la fiscalia les tres entitats denuncien vídeos que Vox ha penjat al seu canal de YouTube on apareixen imatges de l'atemptat del 17-A i es fan afirmacions com ara "la islamització perpetrada pel separatisme ha convertit Catalunya en un perillós refugi per als gihadistes i el fonamentalisme islàmic", o bé "responsabilitzem tots els partits polítics per haver promogut la perillosa islamització de Catalunya. Des d'ERC al PP. Són culpables de la inseguretat ciutadana i la degradació dels barris catalans".

Els denunciants consideren que el muntatge d'aquest vídeos "no diferencia nítidament entre les persones musulmanes que viuen i conviuen amb normalitat el seu dia a dia a Catalunya i les persones terroristes que van cometre els terribles atemptats, fet que proporciona una visió distorsionada i esbiaixada de la realitat dels musulmans a Catalunya als quals es representa com a estrangers perillosos, sospitosos o potencialment terroristes".

A banda, també denuncien que al vídeo s'utilitzen imatges que no són de Catalunya, com el de dones vestides amb burca o niqab, i que es difonia en plena campanya electoral per "generar un clima de por en l'opinió pública sobre la comunitat musulmana i els partits que presumptament la fomenten", amb l'objectiu "d'aconseguir el major nombre de vots". Una estratègia que, segons l'escrit de la denúncia, "provoca l'estigmatització de les persones musulmanes a Catalunya".