El president de PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimarts que el partit deixarà la seva seu del carrer de Gènova, al centre de Madrid, i també que convocarà una convenció estatal a la tardor. Ho ha afirmat en una roda de premsa durant la qual ha valorat els mals resultats dels populars a les autonòmiques catalanes i ha reafirmat la seva aposta pel centre.

Casado ha anunciat davant del Comitè Executiu del seu partit la convocatòria de la convenció estatal del partit, la primera des de la celebrada el 2018 a Sevilla, anterior a la moció de censura que va treure Mariano Rajoy de la Moncloa.

Però l'anunci fort ha estat que el PP deixarà la seva seu estatal, situada al carrer Gènova de Madrid, perquè a parer seu no poden de seguir "en un edifici que està essent objecte d'investigació per la reforma que s'hi va fer". Actualment l'Audiència Nacional està jutjant el suposat pagament en negre de la reforma d'aquesta seu, un cost de 888.000 euros que presumptament provenien de la caixa B del partit i a la banqueta dels acusats hi ha l'extresorer de l'PP Luis Bárcenas.

A més de l'extresorer -que ja compleix 29 anys de presó per la trama Gürtel- estan acusats Cristóbal Páez, el seu successor en la gerència del partit i els responsables d'Unifica, empresa que es va encarregar de la reforma de la seu de PP, Gonzalo Urquijo i Belén García.

Els 'populars' ocupen aquest edifici al número 13 del carrer Gènova de Madrid, a prop de la plaça de Colón, des del 1983, quan Aliança Popular el va llogar i des del 2006 el tenen en propietat, després d'abonar 37 milions a Mapfre segons es va publicar llavors.

Casado ha argumentat que el seu partit ha d'apostar "per una regeneració justa sense actituds inquisitorials" i ha assegurat que el PP mai més donarà explicacions a qüestions personals del passat que hagin perjudicat el partit, en al·lusió a la corrupció.