El volcà Etna, situat a Sicília (sud d'Itàlia), ha entrat aquest dimarts en erupció i ha aixecat una columna de fum de més d'un quilòmetre que ha obligat l'aeroport de Catània a suspendre tota la seva activitat, a causa dels problemes de visibilitat donada la seva proximitat.

«A causa de l'activitat eruptiva de l'Etna i les conseqüències contextuals de la cendra volcànica, l'aeroport de Catània està actualment tancat», van anunciar les autoritats aeroportuàries a les xarxes socials.

Són cinc els vols que han sigut cancel·lats o desviats pel tancament de l'espai aeri després del que ha passat, segons ha informat SAC, l'empresa que administra l'aeroport de Catània.

L'erupció del cràter sud-est del volcà, amb una forta activitat explosiva i colades de lava, va començar a les 16.00 hora local (15.00 GMT) i va provocar una pluja de cendra i pedres de fins a un centímetre de diàmetre a la província.

L'Institut de Geofísica i Vulcanologia de la ciutat siciliana va anunciar poc abans de les 19.00 (18.00 GMT) el final de l'«espectacular» erupció i, després d'una hora d'activitat, han deixat d'emergir fluxos de lava del cràter, mentre els que es mantenen actius es dirigeixen a la vall del Bove, al pendent oriental del volcà.

L'erupció no ha suposat un perill per a les poblacions pròximes i les carreteres de la zona van continuar operant amb normalitat.

L'Etna, amb 3.322 metres d'altura, és el volcà més alt en actiu d'Europa.