En el segon dia de protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél, les manifestacions i els disturbis es van estendre arreu de Catalunya i l'Estat. A l'hora de tancar aquesta edició, el Mossos d'Esquadra havien detingut 29 persones a tot Catalunya, segons el balanç provisional, 10 a Barcelona, 12 Lleida, 2 a Tarragona i 5 a Girona, segons els Mossos. També es van fer saquejos en comerços a Girona, crema de contenidors davant la presó de Ponent de Lleida i danys en un concessionari de cotxes i un hotel de Barcelona.

Un miler de persones van sortir als carrers de Lleida i es van dirigir en manifestació pacíficament al centre penitenciari Ponent, on està ingressat el raper, encara que poc després, a partir de les 9 del vespre, van començar els incidents, les barricades i els enfrontaments amb els Mossos. A Barcelona 2.200 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van concentrar als Jardinets de Gràcia. Els manifestants es van agrupar en actitud festiva a la zona a partir de les 7 del vespre i van cridar lemes com «Catalunya antifeixista» i uns quants van rapejar. A Girona, centenars de persones es van manifestar pels carrers de la ciutat. A Granada es van cremar contenidors i es va fer diversos talls de trànsit. A Madrid la Policia va carregar contra els concentrats.

Quant a la manifestant ferida en un ull dimarts, l'associació pro drets humans Iridia va demanar ahir una «revisió profunda» de l'ús de projectils de precisió per part dels antidisturbis, després de denunciar que ha perdut l'ull per l'impacte d'una bala de foam durant les protestes. En un comunicat, la codirectora d'Iridia Anaïs Franquesa explicava que la jove va ser operada ahir de les ferides causades per un projectil de precisió i va fer una crida als qui puguin aportar imatges del moment de l'impacte i pugui ser investigat. A més, va exigir per a la propera legislatura «una profunda revisió al Parlament dels mecanismes de control, avaluació, investigació i sanció interns» dels Mossos especialment pel que fa a l'ús de material antidisturbis. La Conselleria d'Interior va lamentar les lesions de la jove que ha perdut un ull i va indicar que cal determinar les circumstàncies. També va recordar que hauran de recopilar «el màxim d'informació sobre què ha passat».

Per la seva banda, els greus disturbis desencadenats per l'empresonament del raper, amb saquejos i l'intent d'assalt d'una comissaria, van posar en alerta el Govern davant el que considera una «violència gratuïta», que els Mossos aturaran amb «contundència», si cal amb suport de la Policia Nacional. Saquejos, incendis i destrosses en comerços i en el mobiliari urbà es van combinar amb atacs a la policia catalana i un insòlit intent d'assaltar la comissaria de la policia catalana a Vic, entre escenes en què els agents semblaven veure's superats davant l'embat dels manifestants. Els disturbis de dimarts es van saldar amb 18 detinguts, i més de 50 ferits, 25 mossos i agents de la Policia Local.