La tercera nit de protestes per l'empresonament de Pablo Hasél a Barcelona també va estar protagonitzada pels aldarulls i enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra. Cap a quarts de nou del vespre es van començat a viure els primers moments de tensió davant de la Conselleria d'Interior.

Els Mossos d'Esquadra van detenir almenys vuit persones en els incidents de la capital catalana en què es van tornar a cremar contenidors, hi va haver llançament de pedres i petards contra la policia i es va atacar la façana de la seu d'El Periódico. Molts dels manifestants van arrencar llambordes, senyals de trànsit, testos de plantes i altres objectes del mobiliari urbà per fer barricades. També van buidar els contenidors de vidre per agafar-ne el contingut. Segons fonts policials, quan diversos agents traslladaven un detingut, a la cantonada entre els carrers Mallorca i passeig de Sant Joan de Barcelona, grups de joves van llançar objectes contra els agents, un dels quals va resultar ferit d'un cop al cap i un altre va reultar ferit quan era dins d'un vehicle. En alguns carrers els veïns es van mostrar farts davant del perill que suposen els incendis de contenidors i van increpar els manifestants des dels balcons. Alguns fins i tot van llançar objectes, com testos, segons van informar a Europa Press alguns testimonis.

A més de Barcelona, en altres localitats catalanes centenars de persones van sortir al carrer per protestar per l'empresonament de Hasél. A Tarragona, després de tallar l'autovia A-7, uns 200 manifestants es van dirigir a l'avinguda Catalunya, on alguns grups van aixecar barricades, van cremar contenidors i van tallar la via en els dos sentits de la marxa. A Sabadell, després de fer llançaments contra la línia policial a la comissaria de la Policia Nacional, els manifestants es van dissoldre t i la situació es va normalitzar.

En altres ciutats de l'Estat, també hi va haver protestes i aldarulls. A València, en la seva segona jornada de manifestacions en suport al raper Pablo Hasél, almenys hi va haver 8 detinguts i un ferit confirmat. El centre de la ciutat va registrar incidents i moments de molta tensió entre els assistents i els agents antidisturbis, amb càrregues policials i contenidors tombats. També a Barakaldo unes 500 persones es van manifestar a favor de la posada en llibertat del raper.

Els manifestants detinguts entre dimarts i dimecres -entre els quals figuraven diversos menors- van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial, encara que un jutge de Barcelona va decretar l'ingrés a la presó preventiva d'un dels arrestats dimecres.

Paral·lelament, la gestió policial dels incidents dels últims dies ha posat en el punt de mira l'ús dels projectils de precisió, un material antidisturbis al que els Mossos van recórrer després de la prohibició de les pilotes de goma arran del cas d'Ester Quintana, la manifestant que va perdre l'ull en una vaga general.

Els Mossos han obert una recerca per aclarir si la jove ferida en l'ull dimarts passat -que serà operada demà- va rebre l'impacte d'un projectil de precisió i per identificar, si escau, a l'escopeter que suposadament va disparar el foam.

De fet, per identificar l'agent la Divisió d'Assumptes Interns (DAI) dels Mossos ja s'ha posat en contacte amb Àngel García, fotoperiodista free lance que va captar l'instant en què la jove va caure ferida i que també té la imatge de l'escopeter disparant en adreça de la manifestant uns instants abans.

El tercer dia de protestes va coincidir amb la notificació d'una nova sentència de l'Audiència de Lleida que confirma una altra condemna de dos anys i mitjà per a Pablo Hasél per amenaçar un testimoni d'un judici contra un guàrdia urbà de Lleida, pena que podria sumar-se als nou mesos de presó que està complint per enaltiment al terrorisme.