La Fundació Cardona Històrica i l'Ajuntament de Cardona han acordat la reobertura del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, el servei de visites guiades al conjunt monumental del Castell de Cardona i l'atenció al públic a l'Oficina de Turisme a partir d'aquest cap de setmana del 20 i 21 de febrer.

D'aquesta manera, Cardona recupera part important de la seva activitat turística, adaptada a les noves circumstàncies i amb un dispositiu de prevenció i seguretat especial. La reobertura se seguirà realitzant com en els darrers mesos garantint totes les mesures de protecció, tant per al personal que hi treballa com per als visitants, mitjançant un protocol específic dissenyat pels diferents equipaments per fer viable l'activitat.

Els recursos turístics de Cardona van estar tancats durant tota el període del primer confinament (des del març fins a l'última setmana de juny). Va poder funcionar amb normalitat, adaptada a les noves circumstàncies, al llarg de l'estiu i fins a mitjan octubre. Posteriorment, es van reobrir tot el mes de desembre fins al 5 de gener (campanya de Nadal), i ara estava tancat des de Reis. Les entrades per a la realització de les visites guiades i teatralitzades a la Muntanya de Sal i al Castell de Cardona ja es poden adquirir via online, a través del portal entrades.cardonaturisme.cat.

En conjunt, i tenint en compte el període de tancament, l'oferta turística de Cardona va rebre l'any passat un total de 42.067 visitants. El principal atractiu continua sent el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, que va concentrar la major part de la demanda, amb un total de 29.275 visites, seguida del castell, amb 10.823, i completada per les 1.969 visites al centre històric. Tot i la pandèmia, l'agost va ser el mes de l'any passat amb més visitants a Cardona, un total de 10.379.