18 de febrer de 2021
18.02.2021
Regió7

El DOGC publica la pròrroga de les restriccions i autoritza les activitats extraescolars infantils a partir de dilluns

La resolució introdueix «certa flexibilització, molt limitada» davant la pressió assistencial i la variant britànica

19.02.2021 | 10:46
Albert Gilabert, professor de guitarra de l'aula El Traster de Mollerussa, fent classe amb dos alumnes, en la represa de les activitats extraescolars, el 23 de novembre de 2020

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte la pròrroga de les restriccions davant de la pandèmia de la covid-19 després que el Procicat decidís mantenir el gruix de les mesures vigents. La resolució introdueix una "certa flexibilització, molt limitada, de mesures", indica el text, per la situació assistencial i la transmissió de les noves variants. Així, autoritza i regula les activitats extraescolars i les de lleure educatiu dirigides a infants d'educació infantil i primària, així com l'esport escolar. També equipara l'esport federat i els consells esportius per poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. L'actualització de les mesures entra en vigor dilluns.

La resolució publicada al DOGC d'aquest dissabte recull que la pressió assistencial és "encara molt alta" i que, aquest nivell d'ocupació, "combinat amb la presència de la variant britànica més infectiva que pot revertir a l'alça la corba, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis". Els responsable sanitaris van afirmar aquest divendres que necessitaven set dies més per veure si l'evolució epidemiològica continuava de baixada o s'estancava i decidir si relaxar algunes mesures més o no.

Les activitats extraescolars i de lleure que es podran reprendre a partir de dilluns s'hauran de fer amb un màxim de sis infants o seguint els aforaments marcats i les mesures que determinen els plans sectorials. Entre les mesures vigents actualment, hi ha el confinament comarcal; l'obertura per franges de la restauració en el mateix establiment -de les 7:30 h a les 10:30 h i de les 13:00 h a les 16:30 h- i l'obertura de dilluns a divendres del petit comerç no essencial, mentre es mantenen tancats els centres i galeries comercials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit