El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte la pròrroga de les restriccions davant de la pandèmia de la covid-19 després que el Procicat decidís mantenir el gruix de les mesures vigents. La resolució introdueix una "certa flexibilització, molt limitada, de mesures", indica el text, per la situació assistencial i la transmissió de les noves variants. Així, autoritza i regula les activitats extraescolars i les de lleure educatiu dirigides a infants d'educació infantil i primària, així com l'esport escolar. També equipara l'esport federat i els consells esportius per poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. L'actualització de les mesures entra en vigor dilluns.

La resolució publicada al DOGC d'aquest dissabte recull que la pressió assistencial és "encara molt alta" i que, aquest nivell d'ocupació, "combinat amb la presència de la variant britànica més infectiva que pot revertir a l'alça la corba, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis". Els responsable sanitaris van afirmar aquest divendres que necessitaven set dies més per veure si l'evolució epidemiològica continuava de baixada o s'estancava i decidir si relaxar algunes mesures més o no.

Les activitats extraescolars i de lleure que es podran reprendre a partir de dilluns s'hauran de fer amb un màxim de sis infants o seguint els aforaments marcats i les mesures que determinen els plans sectorials. Entre les mesures vigents actualment, hi ha el confinament comarcal; l'obertura per franges de la restauració en el mateix establiment -de les 7:30 h a les 10:30 h i de les 13:00 h a les 16:30 h- i l'obertura de dilluns a divendres del petit comerç no essencial, mentre es mantenen tancats els centres i galeries comercials.