L'últim baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) dóna una nova embranzida a Vox, que s'aferma en el tercer lloc amb un 13,6% en estimació de vot, mentre que amplia l'avantatge del PSOE sobre el PP, que gairebé arriba ja als 12 punts.

L'enquesta, elaborada entre el 3 i l'11 de febrer, coincidint amb el començament del judici al extresorer del PP Luis Bárcenas i en plena campanya electoral de les catalanes, atorga al PSOE el mateix percentatge que al gener, un 30,7%, però la important caiguda del PP, que descendeix gairebé dos punts fins al 18,8%, fa augmentar la seva diferència amb el partit de Pablo Casado. El sondeig concedeix també una lleu pujada a Unides Podemos, soci del PSOE en el Govern de coalició, que passa del 10,7% en estimació de vot de l'anterior enquesta al 11,2% del baròmetre de febrer. Vox continua escalant i puja sis dècimes fins al 13,6 %, mentre Ciutadans repetiria resultat amb el 9,3% en estimació de vot. El baròmetre, el treball de camp del qual es va dur a terme en les setmanes prèvies a la cita amb les urnes a Catalunya, concedeix una important pujada a ERC, que escala fins al 3,5%, en tant que JXCat es deixa dues dècimes i es queda en l'1,3%.

Com tots els mesos, el CIS pregunta l'opinió dels espanyols sobre els líders polítics. Així, el president del Govern, Pedro Sánchez, continua sent el més valorat encara que, amb un 4,3 sobre deu, no arriba a l'aprovat, mentre continua sent alta la desconfiança que hi tenen els ciutadans. Després de Sánchez -que repeteix la nota del mes anterior- se situa la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, amb un 3,8, també amb la mateixa nota de l'enquesta de gener. El president del PP, Pablo Casado, baixa una dècima, del 3,4 al 3,3; el líder d'Unides Podemos, Pablo Iglesias, també descendeix del 3,2 al 3,1; i el de Vox, Santiago Abascal, puja una mica del 2,5 al 2,6 sobre deu. Malgrat ser el més ben qualificat, la desconfiança que mostren en Sánchez els ciutadans continua sent molt alta, ja que el 70,1% diu que li inspira poca o gens de confiança davant del 26,2% que respon que confia molt o bastant en ell.