Un fotoperiodista que cobria les protestes a favor de Pablo Hasél facilitarà al Departament d'Interior el número d'identificació del mosso que presumptament va disparar el projectil de foam que ha deixat sense visió en un ull una manifestant, seqüència que assegura que la seva càmera va captar completa.

Així ho ha explicat a Efe el propi fotoperiodista, Àngel Garcia, un "free lance" especialitzat en imatge documental que dimarts passat va captar la imatge de la jove ferida al terra, àmpliament difosa a les xarxes socials, en una intervenció policial a la Via Augusta de Barcelona.

Segons considera Garcia, al moment en què va caure ferida la manifestant, no existia una situació de risc per als Mossos d'Esquadra, sinó que escopeters dels antidisturbis van començar a disparar de forma "indiscriminada" contra grups de persones que, a la vorera contrària, corrien d'un costat a l'altre intentant sortejar la intervenció policial.

Àngel García va captar l'instant en el qual un escopeter de la policia catalana va carregar l'arma amb el projectil de precisió, va apuntar cap als manifestants i va disparar. En qüestió de segons, assegura, va girar la seva càmera en direcció als concentrats i va fotografiar la ferida, ja al terra i amb el rostre ensangonat.

Després de constatar que era l'autor de la fotografia de la jove ferida, l'àrea d'Assumptes Interns dels Mossos d'Esquadra ha contactat avui amb el fotògraf per demanar-li si tenia més fotografies del moment del tret amb la finalitat de poder identificar l'autor.

En repassar les imatges, García s'ha adonat que no només havia fotografiat el moment en què l'escopeter disparava el projectil -el segon per la dreta d'una fila de quatre agents- sinó que a més, si s'ampliava una de les imatges, es podia apreciar "clarament" el número d'identificació (NOP) de l'antidisturbis.

Segons el fotoperiodista, aquesta intervenció policial va tenir lloc just quan cremaven els primers contenidors en la protesta pro Hasél i començaven les carreres dels manifestants davant l'avanç de la línia d'agents antidisturbis.

Va ser llavors quan quatre escopeters dels mossos d'esquadra, precisa Angel García, van començar a disparar de forma simultània des d'una de les voreres de la Via Augusta mentre els manifestants s'arremolinaven a l'altra, de forma "indiscriminada".