La incidència de la covid en escolars es va mantenir per sota de la de la població general durant el primer trimestre, a excepció de l'ESO, segons un estudi en el marc del projecte COPEDI-CAT (Coronavirus Pediatria Catalunya). La investigació, pendent de revisió, analitza els casos positius de covid als centre escolars entre el 14 de setembre i el 31 de gener. En aquest període la incidència del coronavirus en les primeres etapes es manté "sempre" per sota de la de la població general, a excepció del gener. Els investigadors apunten que la situació del mes passat es pot explicar per la reducció dels cribratges com a conseqüència de les vacances de Nadal. Amb tot, afirmen que les escoles no van jugar un rol "significant" en la propagació.Els alumnes confinats per covid-19 augmenten per tercer dia i avui són 24.023

Els alumnes catalans en quarantena a causa de contagis de Covid-19 han augmentat per tercer dia consecutiu i avui són 24.023 (1,66% el total), la qual cosa implica que estan confinats 147 alumnes més que ahir dimecres.

Les dades apareixen reflectides en l'aplicació Traçacovid a partir de la informació que aporten els centres educatius, i que elabora elaborat el Departament d'Educació per informar sobre la incidència de la Covid-19 a les escoles i instituts catalans.

La xifra de professors i personal PAS confinats de les escoles i instituts també ha augmentat respecte a la d'ahir dimecres i avui són 1.213 (0,76 %), 42 més, mentre que 68 membres del personal extern estan en quarantena, 5 més que ahir.

Aquest dijous estan confinats 1.049 (1,46 %) grups escolars enfront dels 1.029 d'ahir dimecres i segueixen completament tancats per raons epidemiològiques els mateixos dos centres educatius que ahir, que estan situats a les Avellanes i Santa Linya i la Bisbal del Penedès.

Els centres educatius amb major incidència de casos de Covid-19 són l'Institut Daniel Blanxart i Pedrals, d'Olesa de Montserrat, amb 11 grups confinats i 47 alumnes positius, i l'Institut Montbui, de Santa Margarida de Montbui, amb 11 grups confinats i 64 alumnes positius.

Els segueixen l'Institut Bosc de la Coma, d'Olot, que té 10 grups confinats i 54 alumnes positius; l'Institut-Escola El Viver, de Montcada i Reixac, amb 10 grups confinats i 31 alumnes positius; i l'Institut Montsacopa, d'Olot, que registra 7 grups confinats i 34 casos positius entre l'alumnat.

En els últims 10 dies, han resultat positius en Covid-19 un total de 2.057 alumnes, 270 docents i personal d'administració i 35 membres del personal extern.Els casos positius de Covid-19 registrats als centres educatius catalans des que va començar el curs, el passat 14 de setembre, ascendeixen a 53.310, dels quals 47.015 s'han registrat entre els alumnes, una xifra que representa una afectació en el 3,26% del total d'escolars.

Entre els professors i Personal d'Administració i Serveis s'han produït 5.790 positius de Covid-19 des que va arrencar el curs, la qual cosa implica una afectació del 3,62 % del col·lectiu, i entre el personal extern la xifra acumulada és de 505 positius.