Mercè Beltrán i la seva mare Trinidad González, que té 88 anys i en fa 4 que està interna a la residència l'Onada El Lledoner de Sant Fruitós, han pogut recuperar aquesta setmana les passejades fora del centre que feien habitualment abans de la pandèmia. «Dissabte ja vam sortir per primer cop després de molt temps», explicava Beltrán. «Li vaig comprar uns xurros i un tallat i vam anar fins a una placeta prop de la residència a prendre el sol».

Va ser un retrobament especial per a totes dues. Per a la Trini «va ser com si s'hagués obert el cel», explicava contenta a mitja setmana, a punt de repetir l'experiència. I és que «fa gairebé un any que la mare ha estat pràcticament tancada, i sense poder venir a casa des d'abans de la pandèmia, ni tan sols a l'estiu» quan es van relaxar les restriccions, perquè «tampoc no es podia fer gaire res», diu Beltrán, que viu a Manresa. Per prudència, la família va optar per no allunyar-la gaire de la residència «i fèiem passejades pel voltant». Tampoc per Nadal. De ganes n'hi havia per totes dues bandes, asseguren, «però per treure la mare ni que fos un dia de la residència després n'havia d'estar deu de confinada», i per això la família va optar novament «per venir-la a veure cada dia» però sense sortir de Sant Fruitós.

«Mare meva, si tinc ganes d'anar una estona a casa, i a veure les neta i els besnéts!», exclama la Trini, tot i que la família ja li ha explicat que haurà d'esperar un temps més perquè viuen a Holanda i no poden viatjar. «No he vist la meva filla [la neta de la Trini] des del desembre del 2019 quan vam celebrar tots junts el Nadal», explica Beltrán. Aquest any ja no va ser possible, i ara esperen que arribi el moment de poder-se tornar a reunir. A qui si que ha anat veient la Trini «és a la meva germana i les meves nebodes», afegeix Beltrán, i també «al meu fill», tot i que més esporàdicament «perquè viu a Barcelona i amb el confinament tampoc ho té fàcil».

Conscients que s'ha d'anar en compte, quan puguin faran aquest retrobament familiar, «i a la mare ja li hem promès que li farem aquelles gambetes que li agraden tant».

Trinidad González va passar la covid en la primera onada, que va superar sense haver de ser ingressada «i gairebé puc dir que està més bé ara que abans», assegura la filla. Igualment, l'han vacunada amb la doble dosi «i això ens fa estar més tranquils». A la residència de Sant Fruitós «m'han cuidat molt bé tot aquest temps», comenta la Trini.