El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va demanar ahir que el Parlament faci una revisió «urgent» del model d'ordre públic de Catalunya. Sàmper, que s'ofereix a respondre les preguntes que calguin en el marc de la Diputació Permanent, reconeix que «no es pot permetre ni tornar a passar" que una manifestació del segle XXI acabi amb una persona perdent un ull. El conseller opina que és en el marc del Parlament on s'ha de fer el debat sobre el model que convé a Catalunya i ho situa en la propera legislatura. Recorda que ja es va fer en el cas de les pilotes de goma. Segons Sàmper, fa més de tres mesos que els Mossos treballen en la revisió del model d'ordre públic i ara, arran de la pèrdua d'un ull per una jove manifestant, s'ha obert una investigació «rigorosa, garantista i transparent». El conseller es va mostrar contrari a l'empresonament de Pablo Hasél, ja que, diu, el Tribunal Europeu de Drets Humans no considera delictius aquests fets.

El suport d'Unides Podem als manifestants que han causat disturbis per l'entrada a la presó de Pablo Hasel ha obert una nova fissura entre els socis de coalició. La crisi la va generar dimecres el portaveu parlamentari d'Unides Podemos, Pablo Echenique, que va expressar «tot el seu suport» als manifestants «antifeixistes», després d'una nit de disturbis greus a la capital espanyola.

Les paraules d'Echenique han desfermat un vendaval de crítiques en l'oposició -que ha tornat a instar el PSOE a trencar el seu acord amb Unides Podem- i en les Forces de Seguretat, però tampoc han caigut bé al sector majoritari de l'Executiu. La vicepresidenta primera, Carmen Calvo, va ser la més contundent: «Una cosa és defensar que una democràcia sigui exigent amb la llibertat d'expressió i una altra molt diferent és encoratjar a estar en un situació en la qual ahir vam veure ferits i detinguts».