El vicepresident del Govern i candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, va prometre ahir «canvis» a Interior i en altres àrees del nou executiu que es constitueixi i va instar la CUP i altres formacions sobiranistes a tancar un acord per formar govern.

Així ho va plantejar en una visita a Girona, després que les últimes hores les negociacions amb la CUP a la recerca de suports a la investidura d'Aragonès s'hagin vist sacsejades pels enfrontaments violents entre manifestants i Mossos d'Esquadra en les protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél.

Dijous, després d'haver iniciat converses amb ERC, representants de la CUP es van reunir amb membres de JxCat, als quals van traslladar la seva petició de dimissió de Miquel Sàmper com a conseller d'Interior i van avisar que tota aquesta situació representa un «clar escull que dificulta l'enteniment». «La continuïtat de les converses està totalment condicionada a compromisos i canvis clars en aquest terreny», va alertar la CUP. Aragonès, principal interessat que l'agitació als carrers no compliqui encara més les negociacions per a la seva investidura i per a la formació del nou Govern que ell espera presidir, ha procurat fer equilibris entre la posició de la CUP i la dels Mossos. Després que en els disturbis una jove que participava en les protestes hagi perdut un ull per un possible impacte d'un projectil de foam, Aragonès va reclamar una «investigació el més àgil, diligent i ràpida possible» per aclarir els fets. I, en defensa dels Mossos, va puntualitzar: «Una eventual mala actuació individual no pot tacar la tasca d'un cos del qual els seus 17.000 agents treballen per protegir la seguretat i els drets i llibertats de tota la ciutadania». En referència als qui, com la CUP, exigeixen un gir radical a Interior, va afirmar que «és evident que en una nova legislatura hi haurà canvis en moltes àrees i moltes polítiques».